Landschap

Landschap

september 2016

tentoonstelling
01 09 2016 30 09 2016
Nieuwe Gaanderijen Oostende

Het verhaal van een stad

verleden en heden, hand in hand

Deze tentoonstelling kijkt even in de diepte naar wat er achter de Koninginnelaan schuil gaat. Wat heeft deze as voor de stad betekend en wat kan ze nog genereren?

augustus 2016

september 2015

Pilootproject productief landschap Stene

Team Vlaams Bouwmeester

Het Pilootproject Landbouwpark Tuinen van Stene wordt één van de belangrijkste nieuwe publieke ruimtes van Oostende. De ambitie van de stad Oostende voor dit park is groot. Met het landbouwpark ‘Tuinen van Stene’ wil de stad Oostende een nieuw soort ‘landschapspark’ en een nieuwe publieke cultuur ontwikkelen. Dit innovatieve park van de 21ste eeuw incorporeert landbouw, vormt een onderdeel van het Groen Lint, en is zowel voor de Oostendenaar als de vele toeristen, eigenaars en gebruikers aantrekkelijk.

Pilootprojecten productief landschap

Team Vlaams Bouwmeester

Open ruimte, groot of klein, is als leverancier van voedsel, energie, ontspanningsruimte en meer een cruciaal ingrediënt van een kwalitatieve samenleving. De Vlaamse open ruimte staat de komende jaren echter voor heel wat uitdagingen. Landbouw is een van de belangrijke spelers in de open ruimte en dus een cruciale partner in het aangaan van die uitdagingen. Het traject Pilootprojecten Productief Landschap zet in op ambitieuze projecten die vernieuwende bedrijfsvoering combineren met een kwalitatieve wisselwerking met het landschap en de samenleving.

april 2015

Oostende wordt vooral geassocieerd met zijn compacte stadscentrum en uiteraard met de zee. Dat het centrum
omgeven is door zeven stadswijken en een gordel van diverse fraaie landschappen is minder bekend. De groene
gordel van Oostende kreeg de projectnaam Groen Lint, de straalverbindingen met het stadscentrum zullen
groen-blauw kleuren.

januari 2015