Ijzerwegstraat

Ijzerwegstraat

Het inbreidingsproject Krekenhof aan de IJzerwegstraat is volledig afgewerkt. Met dit kleinschaliger wooninbreidingsproject onderschrijft de stad Oostende haar visie om aan een gedifferentieerde en kwalitatief ruimtelijke ontwikkeling voor de hele stad te werken. Door het realiseren van een kwalitatieve inbreiding na afbraak van verwaarloosde panden op een belangrijke plek in de wijk, beoogde het AGSO de vernieuwingsbeweging die in de wijk aan de gang is structureel te ondersteunen. Op deze wijze kreeg ook deze buurt een neiuwe en positieve impuls en wordt naast de herinrichting van de publieke ruimte ook aan kwalitatieve en betaalbare huisvesting gewerkt.

Het AGSO heeft via de procedure van de Open Oproep vna de Vlaamse Bouwmeester, het architectenbureau Lams-Van Mieghem geselecteerd die het gebouw een unieke moderne toets heeft gegeven. Voor de ontwikkeling en uitvoering van de beide projecten is een publiek-private samenwerking opgericht. De combinatie van de architect en aannemer heeft geleid tot een prachtig inbreidingsproject dat een centrale ligging combineert met kwalitatief wonen en een schitterende afwerking.

De wooneenheden zijn ingericht volgens het doorzon-concept en laten het licht royaal binnenvallen. De keuze van de materialen leidt tot een harmonisch geheel dat zich elegant in de woonwijk integreert.

Programma

8 Woongelegenheden
3 duplexappartementen met zonneterras
4 strookwoningen met tuin
1 patiowoning met tuin
8 overdekte parkeerplaatsen
Omgevingsaanleg

Partners

Publieke partner
AGSO
Ontwerper
Architectenbureau Lams- Van Mieghem tv
Bouwheer
THV inbreidingsprojecten Zandvoorde-Konterdam

Timing

Aanvang van de werken: voorjaar 2009
Einde van de werken: voorjaar 2011

Bouwkost

1,6 miljoen euro

Federale overheid – Grootstedenbeleid